Avbytare: Sebastian Lindahl, André Andersson, Fredrik Odell, Carl Odell och Johannes Jönsson.

Byten:
Martin Silvhed ut - Sebastian Lindahl in 60 min
Pontus Andersson ut - André Andersson in 81 min

MATCHKOMMENTARER
ÖT Smygehuk kom starkt tillbaka efter stjärnsmällen mot IFK Malmö senast och vann stort mot Kulladal som förra året spelade i division 3. ÖT Smygehuk inledde i motvind och regnet föll under hela matchen. I den 3:e minuten kontrar ÖT Smygehuk där Martin Silvhed lägger på djupet för Pontus Andersson som kommer djupt ner i straffområdet och spelar snett bak till Oliver Oliveros som skjuter direkt men bollen går över. I den 12:e minuten har Kulladal en frispark på högerkanten. Man slår den hårt och lågt mot bortre stolpen där en Kulladalforward slänger sig fram och turligt nog för vår del får bollen i burgaveln. I den 14:e minuten vinner Martin Silvhed boll på egen planhalva. Martin driver upp bollen över mittlinjen och sätter den på djupet där Oliver Oliveros är på språng. Oliver sprintar ifrån försvaret och kommer ensam med målvakten där han snyggt placerar in bollen vid bortre burgaveln till 1-0. Detta var Olivers 2:a seriemål i år. I den 23:e minuten har ÖT Smygehuk hörna där det blir lite kalabalik i Kulladals straffområde och bollen går ut till höger där Sebastian Kristensson fångar upp och slår ett inlägg som Christian Ahlström når högst på men Christians nick smiter utanför. I den 34:e minuten kommer Kulladal fram på vänsterkanten och man slår ett inlägg som en forward hinner först på och Kulladalspelaren nickar via Adam Noréns axel bollen i mål till 1-1. I den 41:a minuten kontrar ÖT Smygehuk där Martin Silvhed släpper på djupet mot Pontus Andersson som 1 mot 1 är urstark och Pontus får precis bollen förbi den utrusande målvakten och bollen rullar sakta sakta in i mål till 2-1. Detta var Pontus 3:e seriemål i år. Om bollen inte gått i mål borde det blivit straff för Pontus blir nersparkad i skottögonblicket. Martin Silvhed blev nersparkad efter han släppt bollen på mittplan och ett gult kort borde varit på sin plats där. I den 43:e minuten är vi för snälla när vi låter en Kulladalspelare driva bollen in från vänsterkanten och Kulladalspelaren tittar upp och chippar bollen retfullt över Izzettin Adigüzel och in i mål till 2-2 vilket också blir halvtidsresultatet. Andra halvlek igång. I den 53:e minuten vinner Kulladal boll utanför vårt straffområde efter hörna. Kulladalspelaren skjuter mot bortre delen av målet och bollen touchar ribban. I den 55:e minuten skjuter Kulladal från distans och bollen touchar ribban igen. I den 56:e minuten slår Izzettin Adigüzel en inspark som Martin Silvhed går upp och vinner nickduellen. Oliver Oliveros är på språng och ensam med målvakten rundar han honom och slår in 3-2. Detta var Olivers 3:e seriemål i år. Därmed också hattrick i assists för Martin Silvhed. I den 71:a minuten blir Gustav Lindquist nersparkad 30 meter från mål och tilldöms frispark. Christian Ahlström stegar fram och får på en projektil som sitter snyggt i det högra krysset till 4-2. Ett mycket snyggt frisparksmål signerat tränare Ahlström. Detta var Christians 1:a seriemål i år. I den 77:e minuten är inbytte Sebastian Lindahl igenom men målvakten gör en fin fotparad. I den 90:e minuten slår Gustav Lindquist en långboll mot Sebastian Lindahl som kommer 1 mot 1. Sebastian är urstark i närkampen och placerar in 5-2. Detta var Sebastians 6:e seriemål i år. ÖT Smygehuk vinner med 5-2 och klättrar därmed upp på andraplats i serien. I nästa match väntar Genarps IF på lördagen den 25:e maj klockan 14:00 på Ekevallen.